Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holub pašerákem?

3. 11. 2009
 

Do kolumbijských věznic nosí mobily holubi

vloženo: 15. 4. 2009 17:18, autor: ČT24
aktualizováno: 15. 4. 2009 21:30

Holub pašující mobil 

Holub pašující mobil

Bogotá - Kolumbijská policie zadržela jednoho z nejhledanějších narkoobchodníků na světě. Daniela Rendóna Erreru zvaného Don Mario dopadla v odlehlé oblasti na severozápadě země. Zároveň policie odhalila nový způsob, jak zločinci pašují vězněným komplicům za mříže mobilní telefony. Využívají k tomu speciálně cvičené poštovní holuby. Kolumbijská policie slaví hned dva úspěchy. Byl dopaden drogový boss Daniel Rendon alias "Don Mario", kterého kolumbijská vláda považuje za nejmocnějšího narkobarona v zemi. Rendon v lednu nabízel odměnu 1000 dolarů každému, kdo zabije v Kolumbii policistu. Na dopadení Dona Maria byla vypsána odměna 1,3 milionu dolarů.

Druhým úspěchem pak je, že policisté odhalili nový způsob, jak se v Kolumbii pašují do věznic mobily. A zdá se, že vynalézavost zločinců nezná mezí. V Kolumbii totiž dokážou vycvičit k pašování i poštovní holuby. Zvláštní let jednoho z pašeráckých holubů byl podezřelý policejní hlídce v okolí věznice Combita. Pomalý let s častými zastávkami naznačil, že něco není v pořádku. Divný byl i malý váček, který pták nesl.

Holub  Holub pašující mobil  Holub pašující mobil 

"Když jsme prováděli rutinní hlídku v okolí věznice, všimli jsme si, že ten holub měl na hřbetě nějaký zvláštní předmět. Chytli jsme ho, prohlédli a našli jsme funkční SIM kartu a klávesnici pro mobilní telefon," říká velitel Policie departmentu Boyacá Juan Carlos Polanía. Holubí batůžek z šedé látky byl sepnutý a připevněný několika špendlíky. Podle policie jde o jasný důkaz toho, jak si věznění šéfové zločineckých gangů snaží obstarat komunikační technologie k řízení dalších akcí. Například jedno z největších protipolicejních povstání před třemi lety v brazilském Sao Paulu a četné drogové operace v Kolumbii a Mexiku organizovali vůdci zločinců díky telefonům z věznic. Telefony se k vězňům dostávali nejčastěji díky korupci mezi dozorci. Teď je to vůbec poprvé, co gangy používají holuby.

Doba jde prostě dopředu, já jsem svůj první kufříkový "mobil" sotva unesl, a už si s mobilem lítají i holubi.

Autorem stránek http://kotrlak.estranky.cz je Miroslav Matula, chovatel holubů plemene rakovnický kotrlák

Kopírování článků povoleno, neužívejte dílo komerčně, uvedte autora

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dan je dobrej v forbale

(dan holub , 5. 3. 2015 17:27)

Ahoj dane to ti nevadí ze se ti dívam na tve fotky